Geoblog.pl    stock    Podróże    Rodzinnie do Kraju Kwitnącej Wiśni - część II    Choć ta podróż to sequel, najpierw poznański prequel
2025
cze

Choć ta podróż to sequel, najpierw poznański prequel

Polska
Polska, Poznań

Zaledwie trzynaście dni minęło od mojego powrotu z Kanady i wyruszam w kolejną podróż, tym razem zabierając ze sobą rodzinę. Ale zanim to się stanie, wypada tu opowiedzieć o miłym wydarzeniu z ostatniej środy.

W ramach NomadManii organizowałem spotkanie podróżnicze w Poznaniu. Zapisało się kilku podróżników, ale pomyślałem sobie, że jest to idealna okazja do odświeżenia geoblogowych znajomości. Napisałem do BoRa i Tealover, geoblogowych poznańskich weteranek. Obie panie potwierdziły przybycie i rzeczywiście się pojawiły. A w dodatku Tealover przyprowadziła jeszcze jedną geoblogową weterankę - Zuzkakom!

Choć żadna z pań nie jest tu dziś (z różnych powodów) aktywna, wszystkie podróżują, i to całkiem intensywnie, a Zuzkakom spełniła marzenie większości z nas i podróżami zarabia na życie. Miło było powspominać czasy świetności Geobloga i poznać koleżanki na żywo (wiele lat wcześniej poznaliśmy się z BoRa podczas spotkania w Warszawie).

BoRa – trzymam kciuki, żeby odliczanie poszło gładko. A każdej z Was dziękuję za przybycie i zachęcam do powrotu tutaj!

migot
migot - 2025-06-14 08:52
O, ja miło:)

A z podróżami to masz wytrzymanie, ja w dwa tygodnoe od powrotu z podróży zwykle ledwie kończę pranie ;) I powrót do Japonii - super, i u nas kierunek dojrzewa, więc będę czytać z zainteresowaniem (jak zawsze ,zresztą;))

tealover
tealover - 2025-06-15 13:49
czułam w kościach, że wspomnisz tu o spotkaniu :D jeszcze raz dzięki za inicjatywę i zaproszenie, super było się spotkać na żywo w takim składzie! :)

zielonagora
zielonagora - 2025-06-15 21:35
Ah, szkoda ze nie dales znac. Chętnie byśmy dolaczyli. Tylko godzina z Zielonej Góry. Moze next time. Pozdrowienia

stock
stock - 2025-06-15 23:48
Rzeczywiście nie pomyślałem... Ale może uda się odwiedzić Zieloną w tym roku i wtedy nadrobimy.

zuzkakom
zuzkakom - 2025-06-17 15:32
Super było się spotkać!
nie jestem widocznie aktywna, ale podglądam i czytam :)

zula
zula - 2025-06-18 10:36
Pomysł spotkania w Poznaniu wspaniały!
Pozdrawiam wszystkich z Geoblog.pl

mamaMa
mamaMa - 2025-06-18 19:37
Jak fajnie!
Następnym razem daj znać, to zbiorę i innych podróżników z Poznania:)

stock
Wojtek
zwiedził 54.5% świata (109 państw)
Zasoby: 674 wpisy674 2874 komentarze2874 8241 zdjęć8241 0 plików multimedialnych0

22.05.2025 - 31.05.2025

28.03.2025 - 14.04.2025